Проект: „Обука на вработените во Дирекција за храна и други заинтересирани страни за HACCP”
Цел: Трансфер на знаење за мониторинг на квалитетот на храна што е достапна за потрошувачите и придонес кон обезбедување на здрава популација во Македонија преку обезбедување на храна безбедна за човековото здравје.
Активности: Обука на инспектори од Дирекцијата за храна, менаџери и претставници на главните супермаркети и ресторани и други заинтересирани страни за HACCP.
Резултати: Спроведена обука на вработените во Дирекција за храна и другите заинтересирани страни и подигната свест за важноста на мониторинг на храна според системот HACCP заради обезбедување на храна безбедна за човековото здравје.
Марјана Шушлевска
Александра Петровска-Горин
Лица одговорни за ООП во Фармахем