06.12.2018 „HONEYLAND“ ИЗБРАН ВО ОФИЦИЈАЛНА КОНКУРЕНЦИЈА НА „SUNDANCE“

Македонскиот документарен филм “Honeyland” (Медена Земја) е избран во официјална конкуренција на престижниот филмски фестивал “Sundance” во категорија со уште 12 други документарни филмови од целиот свет. Снимањето на документарниот филм започна во 2015 година во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), координирана од Фармахем.

повеќе

06.12.2018 Фармахем зема учество на 26-тиот Конгрес на Балканска Клиничка Лабораториска Федерација

Во рамките на конгресот, Секторот дијагностика и лекови на Фармахем се претстави со изложбен штанд со два специјално изработени пултови и презентација на која беа промовирани сите новитети и модерните достигнувања во лабораториската медицина од областа на клиничката биохемија, имунологијата и хематологијата. 

повеќе

15.11.2017 ФАРМАХЕМ СЕ ЗАКИТИ СО ДВЕ НОВИ ПРИЗНАНИЈА ЗА КОНТИНУИРАНА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Фармахем продолжува со својата заложба за општествено одговорно и одржливо работење и на 10-ттата јубилејна манифестација „Свечено доделување на Националната награда за  најдобри општествено одговорни практики на македонските претпријатија во 2017 година“, којашто се одржа на 15 ноември 2017 година, во хотелот „Мериот“ Скопје, освои две награди за ООП.

повеќе

22.08.2017 МАКЕДОНСКИОТ ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ HONEYLAND НАГРАДЕН НА САРАЕВСКИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ

Македонските автори Љубо Стефанов и Тамара Котевска го презентираа нивниот последен проект „Honeyland“ (Медена земја) на CineLink Work-in-Progress настанот, во рамки на овогодинешниот сараевски филмски фестивал и ја освоија највредната парична награда на фестивалот, наградата на Турската национална телевизија (TRT) во висина од 30.000 евра.

повеќе

22.07.2017 ПОСЕТА НА АМБАСАДОРОТ НА ШВАЈЦАРИЈА НА ФАРМАХЕМ

Aмбасадорот на Швајцарската конфедерација во Република Македонија, H. E. Сибил Сутер Техада, ја посети дирекцијата на Фармахем.

повеќе

15.07.2017 ДОДЕЛЕНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО НА Д-Р ЈОСИФ ТАНЕВСКИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАTA НА B.EN.A

Конференцијата започна во спомен на д-р Јосиф Таневски (1946–2010), основач и директор на Фармахем и во таа прилика, проф. Михаил Кочубовски одржа говор за остварувањата на д-р Таневски.

повеќе

29.12.2016 ПРЕЗЕНТИРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ПРВАТА ФАЗА НА ПРОГРАМАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА ВО МАКЕДОНИЈА

На 21 декември 2016 година во кино Фросина МКЦ беа промовирани резултатите од првата фаза на Програмата за зачувување на природата во Македонија. На настанот присуствуваа голем број претставници на национални и локални институции, меѓународни организации, како и на партнерите на ПЗП. 

повеќе

12.01.2016 25 ГОДИНИ ПОСТОЈАНОСТ, РАЗВОЈ И КВАЛИТЕТ – ФАРМАХЕМ ГО ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈОТ

На 1 октомври 2015 година, во чест на јубилејот, 25-годишнината од постоењето, Фармахем го промовира новиот лик на деловниот објект. 

повеќе

12.01.2016 ПРИЗНАНИЕ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ НА ПРЕТПРИЈАТИЈАТА

Фармахем уште еднаш ја потврди својата заложба за севкупен пристап кон општествената одговорност на претпријатиjата (ООП).

повеќе

30.06.2014 Тековни активности на Програмата за зачувување на природата во Македонија

Aмбасадорот на Швајцарската конфедерација во Р. Македонија Н.Е. Стефано Лазарото ја посети локалната канцеларија на Програмата за зачувување на природата во Македонија.

повеќе

14.03.2014 СЕМИНАР METTLER TOLEDO: Тhe Perfection of Analytics / Совршенството во аналитиката

Фармахем одржа семинар за аналитичка опрема METTLER TOLEDO на тема: Тhe Perfection of Analytics / Совршенството во аналитиката“.

повеќе

28.02.2014 ПРЕЦИЗНО МЕРЕЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ВО ОБЈЕКТИ И ИНДУСТРИЈА

Професионална опрема за мерење на енергетска ефикасност.

повеќе

13.11.2013 „ФАРМАХЕМ НА ВРВОТ НА СВЕТОТ” со Илина Арсова и јуниорите

Децата на вработените имаа можност да се запознаат со Илина Арсова – првата Mакедонка која се искачи на Монт Еверест и го достигна врвот на светот.

повеќе

07.03.2013 ПЛАКЕТА ЗА НАЈДОБРИ ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНИ ПРАКТИКИ ЗА 2012

„Фармахем“ по седми пат доби престижно национално признание за најдобри општествено одговорни практики, плакета за 2012 година.

повеќе

25.10.2012 УЧЕСТВО НА IV КОНГРЕС НА ЕКОЛОЗИ НА МАКЕДОНИЈА

Секторот за еколошки консалтинг на Фармахем присуствуваше на IV Конгрес на еколози на Македонија со меѓународно учество.

повеќе

09.04.2012 ПОНУДА ПО HACCP

Следејќи ги најновите стандарди во безбедноста на храната, ФАРМАХЕМ нуди комплетна понуда на мерни инструменти и средства за дезинфекција и чистење за сите видови на институции кои го спроведуваат НАССР системот.

повеќе

09.04.2012 ПРЕЦИЗНОСТА Е НА ПРОДАЖБА - Тesto МЕРНИ ИНСТРУМЕНТИ

ФАРМАХЕМ Ви нуди програми на мерни инструменти и опрема дефинирани според Вашите желби.

повеќе

21.11.2011 ПРОГРАМА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА ВО МАКЕДОНИЈА

Програмата за зачувување на природата во Македонија е координирана од Швајцарската организација Helvetas Swiss Intercooperation и локалниот партнер од Македонија-Фармахем.

повеќе

12.10.2011 ПРВ КОНГРЕС НА ПАТОЛОЗИ СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

Прв Македонски Конгрес на Патолози со Меѓународно учество, одржан од 12-16 Октомври 2011 во Охрид

повеќе

Адреса: Кичевска бр. 1, 1060 Скопје, П. Фах 39, Тел: +(389 2) 2031 193, Факс: +(389 2) 2031 434, е-пошта: farmahem@farmahem.com.mk