Besins     Прогестогел

 

Прогестогел е прозирен, безбоен гел кој содржи женски хормон прогестерон кој се апсорбира низ кожата во ткивото на дојката. Прогестогел се употребува за третман на болки и осетливост на дојката (Мастодинија) и други бенигни заболувања на градите. Прогестогел делува локално на ткивото на дојката и се вклучува во регулацијата на хормоните естроген и прогестерон во ткивото на дојката. Прогестогел е на располагање во туба со дозиметар.

 

Повеќе информации на www.besins-healthcare.com

Лице за контакт:

д-р Душан Велјановски, доктор по општа медицина
тел.: + (389 2) 20 33 852
тел.: + (389 2) 20 31 193, лок. 33
е-поштаdusan@farmahem.com.mk

Назад