Agilent Technologies     ICP OES

Со новиот Agilent 5100 ICP-OES, за прв пат во атомската спектроскопија се овозможува истовремено аксијално и радијално читање на податоците од анализите со помош на специјално дизајнираната DSC (Dichroic Spectral Combiner) технологија. Вака се добива првиот dual – view ICP систем кој значително ги намалува времетраењето на анализите и потрошувачката на гас. Инструментот нуди опција во секој момент да изберете дали сакате аксијално, радијално или dual – view читање на резултатите. Новост во дизајнот е и големината на апаратот кој сега е половина од неговите претходници. Со сите овие опции новиот 5100 ICP-OES го зазема првото место на пазарот пред конкурентите, нудејќи за 55 % побрзи анализи и за 50 % поамала потрошувачка на гас.    

Лице за контакт:

Зоран Настов, дипл. инж. по биологија
тел.:  + (389 2) 20 33 833
тел.:  + (389 2) 20 31 193, лок. 42
е-поштаzoran@farmahem.com.mk

Назад